30 Nisan 2010 Cuma

TANRI'DAN MEKTUPLAR #1



Tanri'dan Mektuplar #1
“ GUNESE DOGRU KARANLIK BIR GECENIN SEYAHATI”
TANRI (CELEST VE DAVID TARAFINDAN ALINMISTIR)


Ve oyledir. Benim sozcuklerimi dinlemeye gonullu olanlarinizla konusmak icin geri dondum. Ben sozcugum ve benim sozcuklerim benim yasamdir. Bu ugurlu firsatta Ben , size hitap etmeyi sectim rahmimin cocuklari, benim oglumun cocuklari , benim gunesimin cocuklari. Bugun , kim oldugunuza yeniden dogusunuzun baslangicinin ilk gunudur. Ben, gokleri bilgilendirenim, Celest ve David bu hikaye icin sectigim yazicilarimdir. Benim semavi kizim , hangi dil formatina tenezzul edip kullanacagimi sordu. Bu biraz rahatsiz edici bir merakti onun icin eger Godumentry (tanri dokumani) ‘nin anlami “seni”sen, ve “senin” kelimeleri blokaj olusturacaksa diye merak ediyordu. Onunla beraber , bir arada bu dunyayi yurudugumuz zaman , o basit anadili kullandigimiz zaman ,gecmis zamanlari hatirlmaya cabaladigi gibi ben de eglendim cunku bu lisan, butun zamanlarin lisan bicimiydi.
İnsanlik, uygarlastigindan beri, kendilerine “ilerleyen uygarlik”olduklarini animsatmaya basaldi. Ben tabii ki sizinle oldugunuz duzeyde “konusacagim”. Bu zamanda, emeklerinizin meyvelerini kabul ettiginiz durmda geldim. Her zaman sizi SIKISTIRAN turbulanslardan haberdarim, icininizde yasadiginiz yogun mucadelelerden haberdarim , bir cogunuzun yaptigi , “dogrunun”” guce” karsi savasidir.” Ben aciyi ve SIKINTIYI gorurum , bu yuzden bir cogunuz metanetinizle buna katlanabiliyorsunuz ve buyuzden dusunebileceginiz her sey olabilyorsunuz; kalplerinizde ve zihnizde ki , anlayissizligi gorurum tipki ne olabileceginizi“ dusunmeye” hic ihtiyac olamdigini fark etmekte basarisiz oldugunuz gibi. Bunun yerine cocuklarim , simdiden orda oldugunuzu daha iyi anlayiniz.
Gozlerinizde ki inancsizligi gorurum ve ic zihninizde suren tartisma; kultur, irk ve dinlerin kimin “ secilmis olan” olduguna dairdir . Bu dunyada, adaletin olmadigina kanaat getiren umutsuz dusuncelerinizi gorurum. Magrur ve guclu olanlar bulunduklari konumdan daha asaga dustustuler ve gezegenimde en dusuk dereceli varliklar durumundalar. Ben, kucuk ifsalarin , onlara en cok ihtiyac duydugunuz zamanda size aktarinca , harikulade ve mutluluk veren kisisel manyetik alanlarinizda umudun pariltilarini gorurum. Ben , butun yollarda ve her zaman hepinize yardim etmesi icin meleklerimi ve yildiz bakicisi cocuklarimi cesaretlendiririm. Masumlarimin gozyaslarinin selaler gibi yuze akisini gorurum, benim iyi kalpli ve cesur askerlerim, ogretmenlerim, sifacilarim ve insan formunda yuryenlerim. Olan Ben formdur.
Ben sizin cogunuzun hergun karsilastigi sacma sapan durumlar hakkinda acabalarinizi ve konu disina cikan dusuncelerinizi duyarim; sizin yipratici okul kitaplarinizda bulunmayan ,bir gercekligi kabul etemek icin cok fazla gonulsuzluk vardir. Bu da daha buyuk bir gercektir. Sizler “Niye” diye sorarsiniz . Ben niye buradayim? Ben , bu eziyetlere maruz kalmayi kabul ettigimi hatirlamiyorum , gece ve gunduz vaktinde aniden gelen bu hareketli , istila eden seyleri onume koydugumu da. Gercegin burda oldugu besbellidir. Gercek , benim yaratciligimin buyuk kuvvetimde sizin guveninizin sorusu, inanmak degildir. Soru , yeterince seye sahip olamamak ya da digerleri icin yeterince iyi olmakta degildir. Kasten ben ve Tanrisal ongorumle , illuzyonun perdelerini , zihinlerinizin her birine yerlestirdim ama ruhlariniza ve kalplerinize degil. Hepniz, hakkiyla buyuk maddeye inmeden once bunu anlamistiniz. Her biriniz mutlulukla, insan irkinin daha yeni verimlilik ve yeni tohumlarini ektiginiz gibi bicecek oldugunuz toplam kazancinin anlayisla teslim oldunuz.
Cok cok isik yili once herbirinizi gogsumde toplayip , hatirlamaniz icin sizi cesaretlendirdigim zaman , benim ifademin , size insan formunda faydasi olacagini soyledim. Ben sizin cilginligin(deliligin) duzensiz kaosun, siddetin boyutuna girmeniz icin sizin dayanikliginiz ve gonullulugunuz ile sonsuz merhametimi ve sevgimi paylatim ve sevilmeyen digerleri icin. Gercekten ,insan olarak seyhatinizde tekrar tekrar sizin kutsal sozlesmelerinizi cok fazla hatirlamayacaginizi ve bunun bela olacagini hatirlattim. Bir daha. O zaman size bir anlam ifade etmedi; o zamanlar bunun anlamini kavrayamadiniz. Her seferinde basarmak icin kararliligini vurguluyordunuz ve kendi bireysel misyonlariniz ve ruh kume baglantilarinin anlayisindan bahsediyordunuz. Hicbiriniz “ Ceheneme kadar , hayir ben gitmeyecegim” demedi. Bazen , simdi o bilgeligini merak ediyorsun. Hatirlayiniz , Semaviler gecenlerde belirtmisti, “Bilgelik, alistirma sutyenidir.” (genc kizlar sutyen kullanmadan once ona benzer kisa atlet kullanir)
O zamanlarda, Ruhlarin en cesur , en gayretlilerin toplantisinda, burda daha iyi bir dunya icin yardim ricam uzerine kendilerine soz verdiler, ben her birinize soz verdim. Ben dedim ki; “ yasam, iyi- yasanan yasamin kendi odulu olacak, dunya zamanlarinda , her yogunlugu katettiginizde ,her kotu olayi astiginizda ,gokkusaginin sonunda altinla dolu bir kap bulacaksiniz. Simdiye kadar oldugun hersey olacaksiniz, simdiye kadar oldugun herkes olacaksiniz.
Tanri , eylemdedir. “ kim oldugunuzu kabul etmeyeceginizi , bunun yerine , yiginlar , sizin benim temsilcilerim oldugunuza, hemde en iyisi oldugunuza sizi ikna etmeye calisacak demistim. En kotusu de seytanin enkarneleri. HAYIR BU ANLAMDA BENIM ELCILERIM DEGILSINIZ! YA DA SIZLER CANAVARIN IZLERINI IZLEYENLER OLAMAZSINIZ! Sizler , fiziki bensiniz. Ben , sizlerler araciligiyla kendimi ifade edrim. Hayati , insan formundan deneyimerim. Bundan dolayi hayat tecrubesi periyodunun merkezi olan “unutma” illuzyonunu” soz verdigim gibi simdi kaldirmaktayim. Ben soz verirsem tutarim. Sozler verildi ve sozler tutuldu.
Ben sabirla ve acikca her birinize , secdiginiz bu yoldan caymanin cok kolay olacagini aciklamistim. Eger , sizler butunuyle aktif hale gelmis hafizanizi kullanabilseydiniz, eger ben buna izin vermis olsaydim , insanlarin kendi dramlarindan insanlari kurtarmaniz icin size izin vermis olsaydim, sizler kendi kisisel kaderinizin yollarini degistirmis olacaktiniz. Ben , bunun meydana gelmesine izin veremezdim. Ne de digerlerinin kaderlerine karismaniz icin size izin verebilirim ne de baskalarinin inanclarina karismaniz icin; baskalarinin secenekleri ve secimsizlik iyi yasanmis bir yasam degildir. Bunlar sizin sorumlulugunuz degildir, sizin isiniz degildir. Gezegenin tarih kitaplari, “Karnalik Caglar” olarak bilinen caglardan bahseder. Kinaye ve uzuntuyle , bu kurguyu tartisirim. Sizler , Karanlik Caglar’dan , bu gezegenin baslangicindan beri yasamaktasiniz. Eger sadece gezegende “ogrenmis” insanlar olsaydi birseyler olabilirdi fakat benim duydugumu goremezdiniz. Sizin iyiliginiz icin, isteginiz uzerine digerlerine yardim etmek icin burdasiniz sizin ciddiyetiniz budur, yardimlariniz hak edilmemisse , fark edimedigi anlamina gelmez. Yaptiginiz hicbir sey, yok sayilmaz. Ben , size “ Ozgur ifade” iznini verdim fakat cogunuz buna” ozgur irade” diyor, buna bagli olarak sizler sadece , bol bol harikalar yaratmazsiniz , ben sizin araciliginizla bunlari deneyimlerim.
Ben , statik bir enerji degilim, bu yuzden sizlerde degilsiniz. Yildiz bakicisi cocuklarimin yardimiyla siraya koydugum sey; her biriniz buyuk bir olgunluga dogru ilerleliyorsunuz , DNA’nizin ozel lifleri degisecek. Bu buyuk etkinlik , hucresel hafizalarinizin , birer birer nazikce tekrar uyandirilacak oldugu gibi, insan zihninize fazla yukleme yapilmis olmayacaktir. Bu hepinizin onurlandirmasi gereken pozitif pozitif sirali bir ilerlemedir. Ben sizin dualarinizi ve aydinlanmaktan duydugunuz hazzi duyarim ve hala, zaten sahip oldugunuz sey icin neden sordugunuzu merak ederim. Dua etmiyorsunuz fakat soruyorsunuz. Ben zaten ne istediginizi ve neye hak kazandiginizi biliyorum, ben ,sen oldugum ve sen, ben oldugum icin. Seyahatinizin her adiminin, her biri negatif ve endiseye dusuren bir tecrube ile butunlestigi zaman , bu cikislar daha sonra onceden kararlastirilmis ve zorunlu katalizorler olarak is gorur. Gecis zamanlarinda , yasaminin yolunda gittigi zamanlardan cekip kullanmak zorundasiniz.
Gecis sureci, uc-boyutlu bir dunyada yurumek icin meydan okumayi kabul eden her ruha programlandi. Farkli sahnelerde hareket etmenin neden ve etkisi , gelisme ve buyumenin farkli donemleri en azindan dayaniklilik vazifesi ve periyodun tamamlanmsi demektir. Her sey, tam dairenin baslangic noktasindan baslamali ve tam daire yaparak sonunda birlesmelidir.
Bir gecis, basitce ve temel olarak bir maddenin perspektifinin , deger bir maddenin perspektifine degismesidir. Her evre bir basaridir; her ruhun kendi barisi icinde evrimlesmesi , her bir ruhun kendi gercegini idrak etmesi icin gerceklikler ozellikle basit bir gorus icine saklanmistir. Gercek hepimiz ayniyiz fakat farkliyiz da her ruh benzersizdir. Ayiran faktor, her birimizin yol boyunca sectigi tecrubeleri ve dersleridir. Butun bilgi bu yolla artar ; her bir ruh yakindan , butunlugun icinde bu dersleri deneyimlemelidir. Birinin ileriye hareket etmesi icin , yeterince deneyimden gecmis obur ruhlarin, ona izin verme anlayisina sahip olmasi gerekir. Her gecis evresi ogrenme virajidir. Ruhlar kendilerini ruh gruplarinin disinda birakarak ogrenmeyi gerceklestirirler. Bilincisce , butun ruh gruplarinin yukarya yukseltip artmis olan bilginin birlestirilmesidir , lakin bu baska bir seviyedir , butun tecrubeler arzulanincaya kadar veya yol boyunca tecelli edinceye kadar bu devam eder. Kaynaga tekrar katilimin gerceklesmesi icin tam daire donulmelidir. Sizler bu periyoda basladiginiz zaman bu periyodu tamamlamak zorundasiniz sonra yeni bir periyoda baslayacaksiniz. Yasam degisimdir.
Gecisler , muhim bir firsat olarak gorulebilir, anlama ve olumlu ayrimcilik icin iyi bir firsat olabilir. Zihin (zeka), ruhun ve kalbin zaten bilmekte oldugunu buyuk bir anlayisla kavrama noktasina gelir. Bir zamanlar zihin bilginin alicisiydi , ortak-birlesime bir emniyet olcusu olarak programlanmis bir kanaldi ve ruhla tam uyumu sagalmak icin kullaniliyordu. Maalesef yillar gectikce , insan gercekliginin kontrolunu eline aldi. Zihne bir zamanlar oldugu gibi uyum, baris ve dengeyi iade etme zamani gelmistir. Eger , birey bir gecisten geciyorsa akmasi icin izin vermeyi hatirlarsa, gecebilecegi kadar cabuk gecirirse , gecis cok daha kolay olacaktir. Olayi haddinden fazla dramatiklestirmek , genisleme ve buyumenin guzelligini ve ihtisamini bozar. Ben , bunun her zaman kolay olacagini ima etmiyorum. O zamanlar cok aci verici olabilir, kafanizin patlamak uzere oldugunu hissedebilirsiniz. Bir migrenle karsilastirabilisiniz bunu. Sakin korkmayin, bu enerjinin basitce insasidir , cakralarin genislemesidir ve dogal bir hadisedir. Butun bu gecis boyunca acele etmekten kaynaklanir, yapmaniz gereken basitce onun varligini onaylamaktir, ictenlikle tecrube icin ona tesekkur ediniz ve sonra onu birakiniz. Onun, iklimle ilgili bir tecrube olarak devam ettirmeye bir neden yoktur. Cocuklarim bu yukselistir, gecis surecinin muazzamligini anlayiniz, tecrubenin onyargisizligini ve derinligini anlayiniz. Bir seyi kabul etmeyi bilmek kadar o seyi salivermeyi bilmek, esit oranda onemlidir.
Her zaman , yol boyunca gecisel zamanlarin coklugu soz konusu olacak; gercek ve tam bir insan olarak yurumenin bir parcasidir bu. Bunlar, spritual rehberlein siraya girerek sizin cesaretinizi ve arzulariniz ve kararliliginizla basa cikmak icin ve test etmek adina yasamin size sunmak zorunda oldugu deneyimlerdir. Cocuklarim , yasamin bu evreleri olmadan , iyi yasayamazdiniz, gelisemezdiniz olmayi durdururdunuz.
Belkide, eger ben size turubulans zamanlari hakkinda uygun bilgiyi verirsem
Bunu butun saygimla soyluyorum , bu himayenin olaylari degistirmesi sizi rahatlatacak ama bunlari yasamak sizin anlasmanizin bir parcasi. Bu degisimler olmadan sevgili kalpler, ogrenebilecek miydiniz?
1- Duygularin dalgalanmasi olan bu zihnin durumlari surekli degildir. Sizler bu durumu ben gozumu acip kapayincaya kadar cabuk gececeksiniz.
2- Bu hadiselerin hediye oldugunu onaylamaniz ve bu anin benzersizligi anlayisi ile gecmesi icin ona izin verir.
3- Yolculugun bu evresini salivermek gercekten, daha cok yeni gecislerin dogumu icin bosluk yaratir.
4- Benim kuvvetle, cocuklarimin ogrenmesi icin hepsini cesaretlendirmem icin bir kac alistirma burdadir. Siz, benim gercekten espiri anlayasim oldugunu goruyorsunuz, gunun dinlerinin aksine. İlk once her birinizle gecis zamanlari suresince eslik eden rahatsilik ve melankoliden bahsettim sonra panzehiri teklif ettim.
5- Evinizin icinde ki bir duvari tutunuz , fiziksel vucudunuzun fazla enerjisini birakmasi icin bekleyiniz. Vucut , bir degisiklige maruz kaldigini iyi bilir, bundan dolayi enerjinin fazla bollugunu salivermesi icin onun bosalmasina izin veriniz. Bir duvari tutarak ne ifade edilir? Basitce ben kapinin cercevesine veya bir duvara iki elinizi yerlestirmeniz icin sizi cesaretlendiriyorum , sonra iki ayagini bir birinden ayir ve kendine soyle soyle; zihnimden, vucudum ve ruhumdan fazla enerjiyi birakiyorum. Bu degisikliklerden gectiginiz gibi ve yeni isik bedenine aritiliyor oldugunuz gibi , enerjilerin asiri ic gelismesine katlandigin zaman pek cok ornek yasayacaksiniz. Bu teknik, hepsini hafifletmeye yardim edecek. Ben , size yapmaniz icin zor vazifeler vermem.
6- Deniz tuzunun kullaniminin, buyuk onemi var. Deniz tuzu, dogaldir ve vucudunuz deniz tuzu icin can atar. Dilinizin altina bir cimdik deniz tuzu koymak , sisteminizi dengelemeye yardim eder. Tuz dogaldir ve vucut icin hava ve su gibi zorunludur. Gunde en az bir yada iki kez dil altina konan deniz tuzunun bir cimdigi , beynin kimyasal yapisini hizaya getirir. Bu bahsettigimiz gecisin sancilarinda oldugun zaman, elektiriksel impulslarin hizlandirlamya ihtiyaci vardir bununla birlikte o isildama( Bir uyarı (luminöz radyasyonlar, elektrik alanı vb.) etkisiyle bazı cisimlerin, ısı oluşturmadan ışık saçması)vucudunuzun hucresel yapisina girebilir.
7- Fazla miktarda su iciniz. Su, hareket sirasinda insan vucdunun enerjilerini tutan katalizordur. Su da , elektirik impulslari icin bir iletim hattidir.
8- Butun bu asiri enerji, kaynagi nereden gelirse gelsin, bir acilimi gerektirir ve hedefi gerektirir. Enerjinin genislemesi veya yerde demirlenmesi gereken bir enerji olup olmasinin pek bir onemi yoktur. Eger o,asiri enerjiyi acik havada birakmak daha rahat olacaksa lutfen , sadece bunun anlami bu meseleyi topraga birakmanizdir. Topraga ellerini ya da ayaklarini yerlestirin ve salivermek icin niyetinizi bildiriniz.
Butun bu olculerin hepsi, arzuladiginiz kisisel aydinlanmanin uzerinedir. Siz kisisel anlamda donustugunuzde , benim gezegenimde ve gezegensel anlamda degisimler meydana gelir. Aydinlanma , anlamakla, tastiklemekle ve her birinizin tanri oldugunuzu hatirlamak icin izin vermekle basarilir.
Ben hic kimseye ait degilim ama ayni zamanda ben butune aittim. Sizler kimsenin kolesi degilsiniz.

Ben , butun ego temelli cikislarda bir resmi gecikmeyi bildiriyorum. Simdiden bunlar harekete gectiler, onlar bunun simdiden rotalarini cizmek zorundadir;yine de bu akil almaz , kotu yolu secenler , gecis suresince odullendirilmeyecek. 2005 buyuk degisikliklerin baslangicinin yilidir. Bu yillar, buyuk ogrenimlerin kurumlarinin dususunu haber veriyor olacak. Insan irkinin kendilerini buyuk basamaklar olarak algilayanlarin cogu , bu yil kendi korkulariyla karsilasmak icin ozellikle cagirilacaklar...... Rezalet ve ifsa. Bir cok kehanet , benim ismimle cikarildi, bu onlari dogru kilmaz , bunlarin benim sozcuklerim oldugunu ifade etemez. Ben , kesin ifsalari aciga cikarmak icin burdayim, gercekte benim olmayan prosedursel politikalari duzeltmek icin. Bunlar insan irkinin cokusunu arayanlara ait benim degil. İnsan beyni fazla yuklendi yalanlarla ve yanlislarla alti kazildi.

Ben , simdi kesin cozume kavusmasi gereken seyleri ortaya cikariyorum. Tanri’nin kralligi , benim yasalarima uyan ve onurlandiranlar icindir , insan yazmasi , insan yasalarini takip edenler icin degil. Kim benim cocuklarimin arasinda, yilan ve engeregin arasinda ki muhaberiyi hatirlar? Kim benim cocuklarimin arasinda insiyatifi almaya kalkisanlarin ve gezegenime sikinti veren engereklerin baslarini kesti, benim insanlarim mi? Benim isigimin cocuklari ,sizin aranizda kim gunesimi hatirlar? Aranizda hanginiz cocuklarim, benim ogullarimdan birini hatirlar, insanlar onu Isa diye cagirir? Sevgililerim, inanclariniz icin yasamaya gonullu musunuz? Sizler inanclarinizi yasamak icin gonullu musunuz? Asla insanlari duzeltmeye kalkacak biri olmamali ben yada Nirvana’yi cok iyi koruyan digerleri! Sizler benim cocuklarimsiniz , sizi hayata ben getirdim ebediyete ve yine de bir cogu sadece benim bilgeligimi degil hem de benim sozcuklerimi suphe etmeyi ve sorgulamayi secti.
Ben “inanmayanlari” yok etmeyecegim, onlar kendilerini yok ediyorlar. Beni yozlastiranlarin uzerinde yargiya varmam. Ben onlara , elem veren karar eksikliklerine karsi merhameti teklif ederim. Ben onlara olmez sevgimi teklif ederim. Kimsenin, digerinin uzerinde yargida bulunmaya hakki yoktur. Her bir ruh ta kendini onurlandirmalidir ve bu yolla beni onurlandirmis olur ya da kendini kucuk gormelidir boylece, yukselmenin tum haklarini bana birakmalidir. Bu ruhlar kendi “ ozgur ifade” leriyle iblis klanina cevap verinceye kadar. Her ruh , karanlik yolculugun portalindan gecmelidir, benim isigimin icine zamani gelince , pismanlik, vicdan azabi, zorlama olamadan kendini tayin edip, doguncaya kadar. Cennetin kralliginda onlar icin her zaman yer vardir. Benim Malikanem goktedir, kendi gercegini onurlandiran herkes icindir. “Senin Yapilacak” en az anlasilan bir ifadedir orijinal olarak , benden cikmadi , eski insandan cikti. “ Senin Yapilacak” terimi benim dilegim degildi “yapilmali” kendinizin ifadesiydi. Ben soyledim “ neyi ekerseniz onu biceceksiniz “. Su andan itibaren, baska bir insanin , otekisini yargilamasina izin verme, yargi aynasinin , kendisine yansimamasi icin.

Degisen zamanlarin, benim gezegenimin uzerinde crimson (koyu kirmizi) gelgitileri yansitmasi gibi, ben size inanclarinizda sabit kalmaniz icin soruyorum , baskalarinin sana soyledigi acikca emin olmak, ilgi ve dogruluk idda edilen orijinal dogrulardir. Benim gezegenimde suren kargasadan uzak durunuz ilk olarak , merhamet ve anlayisi uygulamalisiniz. Ben size ozel bir hediye birakiyorum, daha fazla kararliliginizin etkilememesi icin sahte peygamberlerin kralligina kaymamasi icindir; cok yakinda zor zamanlar gelecek sizler dislerini gicirtadatanlari goreceksiniz ve illuzyonun prejeksiyonundan KEFALET (kurtarma) arayanlari goreceksiniz, kendilerini ben olarak ilan edenleri goreceksiniz, gerceginizi hatirlayiniz, kosulsuz sevginizi , dik durusunuzu , nasil “HAYIR” demeyi hatirlayiniz. Hepsinden ziyade “Benim sarkimi” hatirlayiniz.
Benim sarkim, ruzgarimdir, benim sarkim, benim agacimdir,
Benim sarkim,gercegimdir, benim sarkim, gunesimdir, benim sarkim “Tanrinin sonsuz sevgisidir”.
Kendi yasamini yaziniz, hic kimsenin sen ve kendin arasina gimesine izin verme! Cocuklar , kendinize INANIN, kendinizi ozel olduguna INANIN, sinirsiz yeteneklerinizle benimle birlikte yaratiniz. Yapmaniz gereken sey hatirlayiniz...hatirlayiniz... hatirlayiniz... yalniz olmadiginizi hatirlayiniz, hicbir zaman yalniz degildiniz.
Celist ve David gelecek sefere kadar kendi dusuncemizle birakiyoruz:
“Varis yeri, iyi bir seyahate degerdir”
www.godumentary.com/god1.htm
ceviren ; Filiz Quiroz
Safir An'a resim icin tesekkur ederiz...

3 yorum:

  1. canım flizim ellerine emeğine sağlık.sabahınerken saatinde aldığım etkilendiğim en güzel mektubu okumak,müthiş güzel bir enerji dopingi oldu.<3 <3 <3

    YanıtlaSil
  2. meracim, kusum...
    ben sana tesekkur ederim okudugun icin ha bu arada o David bu David degil:))

    YanıtlaSil
  3. NUR DEDİ Kİ.. :))) filizim canım mEralime katılıyorum..çok çok güzeldi..emeğine sağlık can yoldaşım..
    bu arada SAFİR AN'ın fotoğraflarını burda görmek harika oldu.....ohh elimizde kocaman bir fotoğraf serisi de var artık..müthiş fikir dostum..

    YanıtlaSil